Nieuws

Omroep Gelderland komt in "Een wagen vol verhalen"

Op 1 mei 2015 filmt Omroep Gelderland in Borculo. Onder andere wordt het smokkelen besproken en wordt de wagen aangehouden en gecontroleerd.

Uitzending: maandag 25  mei 2015 vanaf 18.30 uur

Koninklijke onderscheidingen 2014

De adviseur van van de St. voor Cultuur, Sport en Spel, de heer John Schuurman, is tijdens de jaarlijkse litjesregen op 25-04-014 Koninklijke onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ook de secretaris van de St. voor Cultuur, Sport en Spel heeft een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Mevrouw Marja Schulenberg-van der Werf is op 25-04-2014 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In totaal werden 15 Berkellanders Koninklijk onderscheiden.

Taptoe Borculo 2014

De taptoeheeft plaatsgevonden op zaterdag 28 juni 2014.

In overleg met alle partijen is gekozen voor een nieuw taptoeterrein: het hoofdveld van V.V. Reünie, Haarloseweg 13 in Borculo en voor een starttijd van 14.30 uur, in verband met mogelijke belangrijke wedstrijden van de W.K. voetbal.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de kop Taptoe in het menu.

Minizompen

Op zaterdag 22 maart 2014 heeft de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel de minizompen weer in de Berkel gelegd en kan er geroeid worden door een deel van de binnen-Berkel van Borculo.

Voordat het zover was, zijn de minizompen helemaal opgepimpt, in het kader van NL Doet.

Varen en Stappen

Ervaar de wateren van het nieuwe Venetië met een vaartocht over de Berkel in de Borculose minizompen. Daarna is de mogelijkheid tot het verkennen van de binnenstad. Dit alles gebeurt in combinatie met het maken van een serie uitdagende opdrachten.

Dit nieuwe arrangement heet 'Varen en Stappen' en kan in anderhalf uur worden beleefd.

Er wordt altijd gestart in meer groepen, zodat de groepen ongeveer gelijktijdig terug zullen zijn bij het startpunt: de aanlegsteiger op de Berkel, ter hoogte van Café De Gracht.

Arrangementen 'Varen en Stappen' kunnen worden gereserveerd bij de Toeristische Informatie Borculo (voorheen VVV - tel. 0545-271966), Hofstraat 5, 7271 AP Borculo.

 

NL Doet

In het kader van NL Doet kijkt de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel terug op een geslaagde dag op zaterdag 16 maart 2013.

In de ochtend zijn nieuwe bewegwijzeringspijlen vervaardigd voor de Taptoe en andere evenementen.

Hieraan hebben meegeholpen: Fred Mulkens uit Eibergen en Gerrit Klein Hazebroek, Marloes Fleissner, Tonny en Marja Schulenberg uit Borculo.

’s Middags zijn de gemeentelijke bloembakken aangepakt. De viooltjes en het onkruid zijn er grotendeels uitgehaald, de grond is aangeharkt en de bakken zelf zijn geschilderd.

Deze klus is geklaard door: Gerrie Ribbers, Marloes Fleissner, Gerrit Klein Hazebroek, Gerrit Daalwijk, Tonny en Marja Schulenberg en Mike Gerritsen uit Borculo en Kimberley Nijland uit Diepenheim.

De weersomstandigheden waren goed; de sfeer was gezellig. Er werd op tijd gezorgd voor koffie, koek, broodjes en drankjes, met dank aan Emté Supermarkt en het Oranjefonds.


 

 info@cultuursportspel.nl